Hatgólos veszprémi előny a döntőben

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 23–17-re legyőzte a MOL-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének szombati, első mérkőzésén.


A Szeged gyorsan ellépett két góllal, és mivel jól védekezett, a veszprémiek először négy és fél perc elteltével találtak be. A játék képe nem változott, ezért a hazai közönségtől ezen a meccsen búcsúzó Javier Sabaté vezetőedző már a tizedik percben időt kért (14). Mindkét kapus nagy bravúrokat mutatott be, ám mivel a címvédő veszprémiek támadásban továbbra is sokat hibáztak, trénerüknek a második időkérésével is szokatlanul korán élnie kellett (48).


José Manuel Sierra néhány percen belül háromszor is kivédte a svéd beálló, Andreas Nilsson közeli lövését, a házigazdák nyolc percen keresztül nem szereztek gólt ebben az időszakban. Mikler Roland védéseivel, Lékai Máté hatékony vezérletével a hajrában gyors akciók végén szerzett gólokkal csökkentette hátrányát a 24-szeres bajnok Veszprém, így a szünetben kettő volt a különbség (810).


Javier Sabaté győzelemmel búcsúzott a veszprémi közönségtől


Jól kezdték a második felvonást a házigazdák (11–11), és bár a Szeged rendezte sorait, a 44. percben Lékai találatával először vezetett a Veszprém (14–13), amely ettől még inkább lendületbe került (18–14). A frissen beállt Blaz Blagotinsek és Dragan Gajic játékából sokat profitált a címvédő, amely a hajrában fölényben kézilabdázott és hat góllal nyert.

A visszavágót szerdán, 18 órától rendezik Szegeden. Amennyiben a csongrádiak győzni tudnak, elsőként a gólkülönbség, aztán az idegenben lőtt több gól dönt, végső esetben pedig hétméteresekkel dől el a párharc.