Hatéves kislány próbálta megállítani a baltás rablót

-

Sarah Patelt nagyon megdicsérték a szülei, amiért megpróbálta elriasztani a betörőket.


Hatéves kislány próbálta megállítani a család boltjába betörő banda egyik tagját, majd a nagyapjának is segített – írja a Guardian.

Az új-zélandi Aucklandben egy hatfős banda támadta meg a bolt alkalmazottait, baltával, feszítővassal ütötte és rugdosta őket. A biztonsági videón jól látszik, ahogy az egyik ember elesik, és a betörő rugdossa, ütlegeli, amikor egy kislány szalad oda hozzájuk. Sarah Patel próbálta leszedni a támadót az alkalmazottról, de megijedt a baltás ember láttán, és elszaladt. Később a nagyapjának segített felállni és elmenekülni.

Az egyik újságnak azt mondta, meg akarta menteni az ott dolgozókat, és nem félt a maszkos rablóktól. A kislányt utólag nagyon megviselte az erőszakos támadás, éjszaka feldúlt, sokkos állapotba került. Apukája azzal próbálta nyugtatgatni, hogy a legbátrabb kislánynak nevezte.

A rablók egy kocsiba próbálták bepakolni a lopott zsákmányt, de mielőtt elmenekültek volna, a kislány anyja és nagyapja üldözőbe vette őket. A családot még le tudták rázni, de a rendőrség végül elfogta őket. A hatfős bandából öt fiatalt letartóztattak, a hatodik rabló elmenekült.