Hatéves gyerek lőtte agyon véletlenül hároméves testvérét Amerikában

Fotó: Universal Images Group Editorial / BSIP

-

Egy hatéves gyerek játék közben véletlenül agyonlőtte hároméves kistestvérét apjuk pisztolyával az egyesült államokbeli Chicagóban - közölte a helyi rendőrség vasárnap.


A két gyermek "rablósat" játszott szombaton este, amikor egyikük elővette a hűtőszekrény tetején egy pizsamanadrágba elrejtett pisztolyt, és véletlenül rálőtt vele testvérére. A hároméves fiút kórházba szállítottak, de életét nem tudták megmenteni.


A rendőrség őrizetbe vette a fiúk apját, a 25 éves Michael Santiagót, akit gyermekek veszélyeztetésével gyanúsítanak, és 75 ezer dolláros óvadékot szabtak ki rá. A hatóságok szerint a férfi illegálisan szerezte a fegyvert, és azt, illetve annak rejtekhelyét megmutatta a nagyobbik fiúnak is. A férfi állítólag azért érezte szükségét a fegyver beszerzésének, mert korábban egy bűnbanda tagja volt, és terhelő vallomást tett egy másik bandatagra egy gyilkossági ügyben, így okkal tartott a megtorlástól.

Chicagóban történik a legtöbb gyilkosság az Egyesült Államok nagyvárosai közül: idén október elejéig 370, a tavalyi év azonos időszakában 306 embert öltek meg a városban. A lövöldözések száma szintén magas és növekszik, idén 1870 incidens történt eddig.

A chicagói rendőrség szerint az illegális fegyvertartás okolható az erőszakért, és Garry McCarthy rendőrfőnök azt hangoztatja, hogy minden más városnál több - idén 5500 - törvénytelen lőfegyvert foglaltak le a hatóságok. A városi képviselő-testület egyes tagjai ugyanakkor McCarthy lemondását sürgetik, amiért nem sikerült gátat szabnia az erőszakhullámnak.