Hatalmas villanást láttunk, aztán darabok zuhantak le a tetőről

Fotó: MTI/EPA / Olivier Hoslet

-

Szemtanúk beszámolói a brüsszeli repülőtéren és a metróban elkövetett robbantásról.


Robbanás a repülőtéren

"A tizes check-in pultnál álltam, amikor az első robbanást hallottam 7:45 körül. Az emberek elkezdtek a kijárat felé rohanni. Ekkor történt a második robbanás. A tetőről darabok estek le, nagy volt a pánik. Láttam sérülteket is." (Egy szemtanú, Bild)

"Megérkeztünk a repülőtérre és be akartunk csekkolni. Ekkor 30-40 méterre hatalmas villanást láttunk. A tetőről nagy méretű elemek zuhantak le. Mindenki kiabált és azonnal elkezdett menekülni. (Dennis Kranenburg, a holland rádió riportere, FAZ)Robbanás a metróban

"Éppen a Batman vs. Superman sajtóvetítésére mentem Heyselbe (Brüsszel egyik negyede), a metró első kocsijában utaztam... amikor befutott a metró a Maalbeek állomásra. Robbanás, üvegszilánkok a lábamon, fény, füst, sírás... a metróvezető két perc múlva érkezett meg egy zseblámpával, és kivitte az utasokat ott, ahol addig egy ablak volt. Nagy volt a zűrzavar. A Maalbeek állomáson minden fekete volt, és kékes füst szállt. (Charles Declercq, belga újságíró és filmkritikus, Facebook)
"Amikor beértünk az állomásra, hatalmas robbanás történt. Kialudtak a fények, mindent ellepett a füst. Több robbanást is hallottam, mindenki a földre zuhant. Szerencsére sikerült kinyitni az ajtót, és futottunk a kijárat felé. Ez volt messze a legfélelmetesebb dolog, ami valaha történt velem. Nem tudtam megállapítani, hogy bombák robbantak vagy lövéseket hallottam-e, csak azt tudtam, amilyen gyorsan csak lehet, ki kell menekülnöm onnan. (Egy túlélő beszámolója, Politico)