Hatalmas magyar hokisiker!

-

A Tüskesátorban megrendezésre került a Kanadai Magyar Hokiklub SE első hazai mérkőzése a SuperCupában. A nagy tempójú mérkőzésen a KMH csapata 3:0-ra legyőzte a regnáló német bajnok Memmingen csapatát.


Az első harmadban a Mika Väärälä és Fodor Zoltán által vezetett hazai csapat irányította a játékot. A játékrész elején Grkovic a piros vonalnál megszerezte a korongot, bevitte a harmadba és bepattintotta Muschik Vanessa kapujába, így 6:40-nél már a Hokiklub Budapest vezetett. 12:30-nál Kantor Esther talált be Dabasi Réka passzából, amivel megduplázta az előnyt, így már 2:0 volt az állás.A második harmad 1. percében Pált kiállították akadályozásért, így emberhátrányban kellett felállnia a magyar csapatnak, de sikeresen kivédekezték. A németek ezután nagy nyomás alatt tartották a magyar kaput, azonban Vigilanti vezetésével sikerült kapott gól nélkül lehozni a harmadot.Az utolsó játékrészt megint emberhátrányból kezdték a hazaiak, Grkovicot 39:00-nál kiállították bottal lökésért, de ezt a lehetőséget sem tudták gólra váltani a vendégek. Majd 5 percen belül kétszer is emberelőnyhöz jutott a budapesti csapat. Hiába sikerült azonban többször is kijátszani az ellenfelet, gólt nem tudtak szerezni lányaink. 57:53-nál viszont megtört a jég, akkor Horváth Tifaninak sikerült betalálnia a német csapat kapujába Kantor Esther átadásából, ezzel beállítva a 3:0-s végeredményt.

A fegyelmezettebb, fizikailag és taktikailag is jobban felkészített csapatnak sikerült idén elsőként rendes játékidőben legyőzni a pontlistavezetőt és ezzel itthon tartani a három pontot. Az orosz Dinamo Szentpétervár, az EWHL-bajnok Vienna Sabres és a német ezüstérmes Planegg csapata után ismét egy világelitbe tartozó ország bajnokcsapatát sikerült legyőzni.

Vigilanti Victoria minden lövést hárítva 100%-os védéshatékonyságot ért el.

KMH-pontszerzők:

Kantor E. (2), Dabasi R. (1) Horváth T.(1) Grkovic J. (1)