Hatalmas gólt lőtt Pedro a Barca-Real Sociedad meccsen

-


A listavezető FC Barcelona 2-0-s győzelmet aratott a vendég Real Sociedad együttese felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának második szombati mérkőzésén.

A Camp Nou Stadionban 86 047 néző előtt az első félidőben nem született gól, majd a fordulást követően Neymar pályafutása 50. Barca-színekben szerzett találatával került előnybe a hazai gárda. A végeredményt Pedro állította be: a spanyol válogatott támadó háttal a kapunak látványos ollózással volt eredményes.


Eredmények

FC Barcelona-Real Sociedad 2-0 (0-0)

korábban:
Granada-Córdoba 2-0 (1-0)

pénteken játszották:
Eibar-Espanyol 0-2 (0-1)


A Barcelona győzelme lehet azt jelenti, hogy megnyerték a bajnokságot, ugyanis a héten sztrájkot hirdettek a spanyol bajnokság focistái azt követően, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a kormány tévéjogdíjakkal kapcsolatos vitájának eredményeként a szövetség május 16-i hatállyal felfüggesztette a spanyol bajnokságot. A Marca akkor azt írta: a hétvégi fordulóval véget érhet a bajnokság két forduló híján is, mert a spanyol sztrájkjog és munkajog szerint a sztrájk miatt kimaradt munkanapokat nem lehet ledolgoztatni. Erről bővebben itt.