Hatalmas bomba végzett az Arsenal FA Kupa-álmaival

-

Hazai pályán kapott ki 2-1-re Wenger csapata a Watfordtól. Hiába volt pályán Özil, Sánchez, Walcott és Welbeck - semmire sem mentek.


Az előző két kiírás győztese, az Arsenal nem jutott be a legjobb négy közé az angol labdarúgó FA Kupában, miután a vasárnapi negyeddöntőben meglepetésre 2-1-re kikapott hazai pályán a Watfordtól.

A végig nagyon bátran és veszélyesen futballozó Watford az 50. percben szerzett vezetést, miután Odion Ighalo kibirkózott magának egy lövőhelyzetet, és el is találta a hosszú alsó sarkot. A 63. percben Deeney legurítása után az algériai Adiéne Guedioura akkora gólt lőtt, amire nehéz szavakat találni.

Az Arsenal csak a 88. percben szépített egy szép Özil-Welbeck összjáték után, s bár a hajrában több nagy helyzetet is kidolgozott, nem tudta döntetlenre menteni a találkozót.


Arsenal - Watford 1-2


Az Ágyúsok 2002 novembere óta először veszítettek sorozatban három hazai tétmérkőzést. A mai zakót megelőzően a Swansea a bajnokságban (2-1), az FC Barcelona pedig a Bajnokok Ligájában (2-0) tudott nyerni az Emirates Stadionban.

A Watford 2007 után először jutott a legjobb négy közé a sorozatban.

FA Kupa, negyeddöntő:
Arsenal-Watford 1-2 (0-0)
g.: Welbeck (99.), ill. Ighalo (50.), Guedioura (63.)
később:
Manchester United-West Ham United 17.00
szombaton játszották:
Everton-Chelsea 2-0 (0-0)
pénteken játszották:
Reading (II.)-Crystal Palace 0-2 (0-0)