Hat hónap börtön a férfinak, aki három rendőrre támadt

-

Egy év próbaidőre felfüggesztették a büntetését a Budapesten élő nigériai férfinak.


Gyorsított eljárásban ítélte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a nigériai férfit, akire június közepén azért hívták ki a rendőröket a Nap utcában élő szomszédok, mert a férfi hangosan veszekedett élettársával, és bántalmazta a nőt – áll az ügyészség közleményében.

A járőrök felszólították, hogy nyissa ki az ajtó, igazolja magát, és készüljön, mert várhatóan előállítják. A nigériai férfi a felszólításoknak nem tett eleget, hangosan kiabált, szitkozódott és vitatkozott a rendőrökkel, és csak azután nyitotta ki az ajtót, miután közölték vele, hogy tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez. Ekkor a férfi a lakásból nagy lendülettel kilépett, és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt. Ezután a mögöttük álló rendőr törzsőrmestert megpróbálta megrúgni, amit rendőr társai akadályoztak meg úgy, hogy a támadót földre vitték és megbilincselték.

Hiába volt bilincs a kezén, nem állt le, megpróbálta megrúgni és megütni az őt lefogó rendőröket, majd már felállva, a hátával nagy erővel a falnak taszította a mögötte lévő egyik járőrt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a lefolytatott nyomozás eredményeként a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vád szerint mondta ki bűnösnek a terheltet, és ezért őt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette.