Hat év börtönt kapott a fiatalkorúval szexelő angol válogatott focista

Fotó: Getty Images / Nigel Roddis

-

Adam Johnsont két rendbeli szexuális bűncselekményért ítélték letöltendő börtönbüntetésre.


A Sunderland 28 éves 12-szeres válogatott (utoljára 2012-ben lépett pályára az angol válogatottban) középpályását egy bradfordi bíróság találta bűnösnek „A kategóriájú” szexuális tartalmú bűncselekmény elkövetésében, amihez kihasználta futballistaként szerzett ismertségét.

Johnson ellen azt követően kezdődött eljárás, miután bizonyossá vált, hogy autójában legalább egy alkalommal szexuális szándékkal közeledett egy 15 éves lányhoz. A bíróság ítéletében kimondta, hogy Johnson tisztában volt a mérkőzés után a sunderlandi stadion mellett rá váró lány korával, és kihasználta, hogy ő volt az áldozat „kedvenc játékosa”.

Johnson ellen három vádpontban indult eljárás, ezek közül kettőben találták bűnösnek. „Ez lesz az ön első börtönbüntetése, és csak magának köszönheti” – mondta a tárgyalás végén az ügyet tárgyaló Jonathon Rose bíró.

Súlyosbító körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy az áldozat a történtekből kifolyólag „súlyos pszichológiai sérüléseket” szenvedett, és a bíróság előtt írásban tett vallomásában elmondta, hogy az eset nyilvánosságra kerülése óta számtalan sértő és becsmérlő levelet kapott, illetve azóta is folyamatosan zaklatják nyilvános helyeken, hogy a bíróság kimondta a futballista bűnösségét.

Johnson fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.