Hét embert ölt meg egy ámokfutó Michiganben

-

Egyelőre nem derült ki, hogy miért lövöldözött az a 45 éves férfi a michigani Kalamazoo-ban, aki hét embert meggyilkolt és egy másikat súlyosan megsebesített.


A tettes öt embert lőtt le egy étteremnél, kettőt pedig egy autókereskedésnél. A halálos áldozatok között két kiskorú van, egy 14 éves lány és egy nyolcéves kisfiú. A korábbi jelentésekkel ellentétben nem három, hanem egy sebesült van, egy súlyos állapotban lévő nő – közölte Paul Matyas megyei seriffhelyettes.

A rendőrséget először egy társasházhoz hívták ki, mert ott egy nőt több lövéssel meglőttek, majd az autókereskedéshez, ahol két embert lőttek le. Végül az étteremhez riasztották a rendőröket, mert ott a fegyveres egy rövid szóváltás után tüzet nyitott autójukban ülő emberekre, és megölt négyet, egyet pedig megsebesített. Az utóbbi a 14 éves lány, aki később belehalt sérülésébe. A társasháznál több lövéssel megsebesített nő van súlyos állapotban.

Később egy másik rendőrtiszt bejelentette, hogy egy közúti piros lámpánál őrizetbe vettek egy sötétkék Chevroletet vezető férfit, akinél fegyver volt. Nem tanúsított ellenállást. Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy mi lehetett a gyilkos indítéka. Kalamazoo egy 76 ezer lakosú város 190 kilométerrel nyugatra Detroittól.

Az utóbbi években megsokszorozódott az Egyesült Államokban a lőfegyverrel elkövetett tömeggyilkosságok száma: 2014-ben 281, tavaly pedig 330 ilyen történt, évente mintegy 30 ezer áldozattal. Legutóbb tavaly december 2-án történt egy 14 halálos áldozatot követelő tömeggyilkosság a kaliforniai San Bernardinóban. Ezt egy pakisztáni származású, az Egyesült Államokban élő, magát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez tartozónak mondó pár követte el.