Hat embert mentettek meg a volt F1-es pilóta szervei

Fotó: AFP / RONALDO SCHEMIDT

-

Justin Wilson a hét elején belehalt az IndyCar-futamon elszenvedett balesetébe, ám korábban rendelkezett arról, hogy egy tragédia esetén donorként felhasználhatják a szerveit.


Hat ember életét mentették meg a hétfőn meghalt korábbi Forma–1-es pilóta, Justin Wilson szervei – közölte a versenyző testvére, Stefan a Twitteren. A 37 éves pilóta korábban rendelkezett arról, hogy egy tragédia esetén donorként felhasználhatják a szerveit.

Az eddig megmentett emberek mellett másoknak is segítséget nyújthat, ugyanis a csontvelőjét leukémiás betegek gyógyításához alkalmazzák majd.Wilson vasárnap a pennsylvaniai IndyCar-futamon szenvedett balesetet: az előtte haladó Sage Karam kicsúszott a pályáról, majd a kocsijáról leszakadó roncsdarab eltalálta Wilsont.

Az eszméletlen brit pilótát súlyos fejsérüléssel, helikopterrel szállították kórházba, az orvosok egy napon át küzdöttek az életéért.

Justin Wilson hétszer nyert IndyCar-futamot. 2003-ban a Forma–1-ben is versenyzett, 16 futamon állt rajthoz a Minardi, illetve a Jaguar csapatában.