Hat embert akart átcsempészni a határon egy olasz férfi

Fotó: MTI/Matusz Károly / MTI/Matusz Károly

-

Hat pakisztáni embert akart átcsempészni a magyar határon egy olasz férfi a gyanú szerint – közölte szombaton honlapján a rendőrség.


A tájékoztatás szerint július 30-án, hajnali 1 óra 40 perckor a Zala megyei rendőrök az M70-es autóúton ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyet egy 35 éves olasz férfi vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a járműben hat pakisztáni férfi tartózkodott, akik nem rendelkeznek a magyar határ átlépéséhez szükséges okmányokkal.

Az olasz férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A gépjármű vezetője beismerő vallomást tett. Elmondta: a fuvarért utasonként 100 eurót ígértek neki.

A 35 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya embercsempészés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Pénteken, július 31-én egyébként országszerte 1515 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt, három esetben közokirat-hamisítás, tizenkét gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.