Hason szúrt egy férfit egy szegedi börtönőr

-

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki azt a börtönőrt, aki a gyanú szerint vasárnapra virradóra kétszer is hasba szúrt egy férfit a szegedi City Music Pub előtt. A szórakozóhely tulajdonosa szerint a sértett egy román férfi.


A megalapozott gyanú szerint a Szegedi Fegyház és Börtönben szolgálatot teljesítő férfi a szombatról vasárnapra virradó éjszakát társaival Szeged egyik belvárosi szórakozóhelyén töltötte. Éjjel 2 óra körüli a szórakozóhely előtt szóváltásba keveredett egy másik társaságban levő férfivel, majd őt a nála levő bicskával két alkalommal hason szúrta. A sértett a szúrás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, meg kellett műteni.


Az ügyészség még az elkövetés napján őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított az intézkedéssel szemben nem jelentett be panaszt, vallomást tett, azonban a terhére rótt cselekményben nem ismerte el bűnösségét - tudatta a csoportvezető ügyész.

A Delmagyar.hu információi szerint az eset a City Music Pub nevű hely előtt történt, a tulaj szerint ekkor már nem voltak vendégek a szórakozóhelyen. Iglódi Ferenc azt is elmondta a lapnak, hogy két társaság balhézott össze. Az egyik csoport az utcán beszélgetett, a másik, egy román társaság pedig már elindult. Végül azonban az egyik férfi kiszállt a kocsiból, visszament a hely elé, és ököllel arcon ütött egy férfit. Erre a sértett mellett álló társa hasba szúrta őt. A tulaj szerint a román férfi saját lábán távozott a helyszínről, visszaült a kocsiba és elhajtottak. Állítólag csak később vette észre, hogy megsérült. Társai kórházba vitték, egy óra múlva pedig jöttek a rendőrök. Hozzátette azt is, hogy a két társaság ismerhette egymást, mert bent a szórakozóhelyen beszélgettek.