Hasmenés miatt vittek kórházba 12 szíriai határsértőt Szegeden

-


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs közölte, az érintetteket elsődlegesen a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztőponton látták el. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További 34 határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a főkapitányság minden, a hatáskörébe tartozó egészségügyi és járványügyi intézkedést megtett. A rendőrök soron kívüli, ismételt egészségügyi tájékoztatást és felvilágosítást kaptak, és valamennyi szükséges egyéni védőeszközzel – orvosi orr- és szájmaszk, gumikesztyű, víz nélkül használható kézfertőtlenítő szer, komplex egészségügyi egységcsomag – rendelkeznek.