Hasba lőtte a szomszéd tacskóját, még az ügyész se küldené börtönbe

Fotó: RIA Novosti / Karpov Vitaliy

-


Gyorsított eljárás keretében a bíróság előtt felel tettéért egy állatkínzást elkövető hajdúnánási férfi – írja az ügyészség közleménye. Eszerint a vádlott április 25-én kora este a családi háza kertjében fűnyírógéppel füvet nyírt, mire a szomszédja kertjében lévő kutyák hangosan ugatni kezdtek.


Kis idő elteltével a vádlott által használt fűnyírógép elromlott, ő megpróbálta a gépet megjavítani, de nem sikerült, a fűnyíró egyik alkatrésze pedig megvágta a vádlott kezét. A hajdúnánási férfi ezen feldühödött, ráadásul idegesítette az is, hogy a kutyák hangosan ugatnak, ezért magához vette a házban tartott légpuskáját, és az udvaráról célzott lövést adott le a szomszédja kertjében lévő kutyákra.

A lövedék egy tacskót talált el, az az állat hasüregébe fúródott, a kutyát műteni kellett. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat állatkínzás vétsége miatt bíróság elé állította, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a légpuska elkobzására tett indítványt.