Harrison Ford majdnem kinyírta Han Solót

Fotó: The Picture Desk / Lucasfilm / 20th Century Fox / The Kobal Collection / John JAY / The Picture Desk / Lucasfilm / 20th Century Fox / The Kobal Collection / John JAY

-

HÁTTÉR

Már kész a trailere a Lucasfilm ősszel induló animációs sorozatának, jön egy menő storyboardos könyv, a tudósok szerint pedig lehetséges lesz elhárítópajzsokat építeni. De a hét legfontosabb hírmorzsái Harrison Fordhoz kötődnek.


Végre megjelent a Star Wars: Rebels teljes trailere

A Disney nemcsak a Star Wars hetedik epizódján dolgozik gőzerővel, hanem egy új animációs sorozaton, a Lázadókon is. Az elkaszált A klónok háborúja rajzfilmsorozat utódjaként kitalált Lázadókat szintén Dave Filoniék csinálják,és már 2014 őszén a televíziók képernyőjére kerül. A sztori a harmadik és negyedik film között eltelt kb. húsz éves időszakot öleli majd fel és egy Sith inkvizítor keresi majd a megmaradt Jedi-lovagokat benne. Persze a Birodalom rajongói bosszankodhatnak, hogy megint a Lázadók felől mutatják be a sztorit.



Jönnek az elhárítópajzsok!

A University of Leicester fizikusai azt remélik, hogy a Star Wars-ból is ismert erőpajzsok – amelyek a galaxis legerősebb űrhajóit védték – elérhetőek lesznek a földlakók számára. Viszont nem egészen olyanok lennének ezek, mint a filmben, mivel teljesen lezárnák az űrhajót. Űrvadászok sem betörni, sem kihajózni nem tudnának egy ilyen csillagrombolóról, ráadásul ugyan a lövéseket felfogná, de kifelé sem lehetne lőni. További részletek a Daily Mail cikkében.

-


R2-D2 interjút adott

Több kérdést is feltettek a Good Morning Americában a hetedik Star Wars epizód egyik, már biztosan szereplő karakterének. Az asztrodroid állta a kérdésrohamot, készségesen válaszolgatott. Az első kérdésben arra volt kíváncsi egy néző, hogy milyen volt együtt dolgozni C-3PO-val, a másodikban arra reagált, hogy milyen érzés a világ legnépszerűbb droidjának lenni, a harmadikban pedig arra, hogy mi volt a legbölcsebb dolog, amit Yoda neki mondott. Lássuk a válaszokat! (A Vine-videók bal felső sarkában lehet bekapcsolni a hangot, mindenképp érdemes!)


- - A Huffington Poston jött szembe az év SW-könyves híre: május 13-án érkezik a Star Wars Storyboards: The Original Trilogy című kötet, amelyben az eredeti trilógia forgatókönyvéhez készített skicceket, jelenetrajzokat vonultatják fel. A könyvet az Abrams Books adja ki 352 oldalban, kb. kilencezer forintért meg is lehet rendelni itt. Rengeteg kép van viszont a Huffington Post cikkében, erre.

-


Szabadalmaztatták Luke Skywalker kezét

Még egy tech-hír a nagyvilágból, ami a Star Warshoz kapcsolódik. Az Egyesült Államok Étel és Gyógyszer Hivatala pénteken bejegyezte a DEKA Arm System-et, amellyel az amputáción átesett páciensek egyszerre többféle mozdulatot képesek végrehajtani – adta hírül a Reuters. A Skywalker-kéz fejlesztését negyvenmillió dollárral (8,8 milliárd forint) segítette a DARPA (méghozzá az Irakban és Afganisztánban megsebesült veteránok megsegítésére), és hamarosan piaci forgalomba is kerül. A robotkart – amely ugyanolyan nehéz, mint egy felnőtt kar és szinte ugyanarra képes – kifejlesztő DEKA amúgy ismert másról is, például ők találták ki a Segwayt.

luke-skywalker-keze

-


Tök meglepő, hogy Harrison Ford elvállalta a Star Wars VII-et

Harrison Ford majdnem kinyírta Han Solót és nem is akart többé a csempész bőrébe bújni, mégis elvállalta a hetedik epizódban való szereplést – mindezek az Entertainment Weekly cikkéből derültek ki. Anthony Breznican elmeséli, hogy Harrison Ford meg akarta öletni az általa egyébként teljesen félreértett és nem kedvelt karaktert A Jedi visszatérben. 2008-ban Ford ezt mondta Breznicannek:
„Lenyűgöző lett volna, ha Han Solo meghal, ezzel érzelmi feneket is keríthettünk volna a filmnek. Nem heroikus ívnek szántam, hanem érzelmi erőt akartam kölcsönözni a hatodik résznek.”

Star Wars Episode Vi - Return Of The Jedi / Return Of The Jedi


De mondott mást is, például a hatodik rész bemutatása előtt, 1983-ban kijelentette a Today magazinban:
„Három (rész) épp elég volt nekem. (...) Örültem, hogy utoljára láttam a jelmezt”.
2010-ben pedig az MTV kérdésére reagált eképpen:
„Han Solo tök jó volt nekem a karrierem egy adott pontján. De ennyi. Végeztem vele”.
Ehhez képest mégis visszatért, és koréliai csempészként száguldozik majd a galaxisban. Döntésében nagy szerepe lehetett George Lucasnak, aki az EW cikke szerint még a Lucasfilm eladása előtt végigjárta a három öreget – Carrie Fishert, Mark Hamillt és Fordot. Csak azután akarta ugyanis eladni a céget a Disney-nek, hogy megegyezett velük: visszatérnek a hetedik epizódban. Mindannyian rábólintottak, igaz, a komoly karriert befutott Ford ügyesebb volt, mint társai, akik azóta is a Star Warsból élnek. Han Solo ugyanis a három új főszereplő szintjére emelkedett, és több pénzt is fog keresni állítólag, mint egykori pajtásai.

A Heti Star Wars-pletykák eddigi részeit...

... külön gyűjtőoldalon szedtük össze, ide kattintva elérhetők.