Háromszázezerre büntette Bencsik Jánost a Fidesz a kiszavazásért

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-


Háromszor százezer forintra büntette a Fidesz-frakció Bencsik Jánost a hétfő-keddi „kiszavazásért”, értesült a VS.hu. A fideszes képviselő az e heti parlamenti ülésnapokon háromszor nyomott szándékosan nemet, vagy tartózkodott fontos szavazásokon.

  • Központi dohányellátóról szóló törvény összegző módosítása, hétfő - Nem (Kétharmados szavazás)
  • Központi dohányellátóról szóló törvény, hétfő - Nem (Kétharmados szavazás)
  • Segélyezési rendszer átalakítása, hétfő - Tartózkodott (Kétharmados szavazás)
(Cikkünk eredeti verziójában tévesen a dohányellátóról szóló törvény összegző módosítása helyett a vasárnapi nyitvatartásról szóló keddi szavazás szerepelt. Az azonban csak feles többséget igényel, amiért nem jár büntetés, közölte a Fidesz a cikk megjelenése után.)


A képviselő információink szerint előre jelezte a frakciónak a szándékát, de ezt az értesülésünket Bencsik nem kommentálta. A politikus a Facebookon írta le, miért döntött úgy, hogy nem szavazza meg ezeket a törvényeket.A szavazásokon nem volt ott Latorczai János fideszes képviselő, így ha összefogott volna az ellenzék, akkor akár meg is akadályozhatták volna a kétharmados törvények elfogadását, de Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc hiányzása miatt ez nem történt meg. Minderről itt olvashat bővebben.


(Update: Cikkünk megjelenése után Bencsik a Facebookon reagált a büntetés hírére. Erről itt olvashat bővebben)