Háromgólos előnyben a Veszprém

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

A Telekom Veszprém házigazdaként 26-23-ra legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén.


Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 26-23 (13-10)


A veszprémi keretből ismét Marko Kopljar és Ancsin Gábor maradt ki - bár a Magyar Kupa múlt heti négyes döntőjén mindketten játszottak -, vagyis a 36 éves csapatkapitánynak, Nagy Lászlónak ezúttal ismét nem volt minőségi helyettese.


Emberhátrányban szerezte azt a gólt a magyar csapat, amellyel először vezetett a mérkőzés során (4-3), de ennél nagyobb előnybe nem tudott kerülni, mert az öt világbajnokkal felálló Montpellier remekül védekezett.

A 17. percben Schuch Timuzsint azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők, mert megütötte a spanyol Diego Simonet arcát. A vendégek több mint 11 percen keresztül nem tudtak betalálni, mert a veszprémiek védekezése remekül működött, viszont támadásban nem tudták maximálisan kihasználni ezt, többször is eladták a labdát. A hajrában mindkét kapus - Mirko Alilovic és Vincent Gerard - bravúrosan védett, a szünetben a házigazdák három góllal vezettek.

A második felvonás elején a Montpellier is elveszített egy játékost, mert Baptiste Bonnefond-t harmadszor állították ki. A 37. percben először volt öt gól a Veszprém előnye, majd egy emberhátrány idején ez háromra csökkent. Magas színvonalon és türelmesen kézilabdázott a magyar csapat, amely Nagy László találatával az 53. percben hat góllal jobban állt (24-18), de a hajrában nem tudott hatékonyan védekezni.

A hazaiak dolgát nehezítette, hogy Nagynak három támadásból ki kellett maradnia, majd Aron Palmarssont állították ki. Fáradni látszottak az előző idényben BL-ezüstérmes magyar együttes játékosai, de három gólt nagy küzdelemben meg tudtak őrizni az előnyükből.

A Montpellier legeredményesebb játékosa Valentin Porte volt öt találattal.

A párharc visszavágóját jövő vasárnap rendezik.