Háromgólos előnnyel megyünk Velenjébe

Fotó: / / /

-

Egyáltalán nem tűnik lehetetlennek megtartani ezt az előnyt egy hét múlva Szlovéniában. De ahhoz a végén több gólt kell dobnia a kéziválogatottnak...


A magyar férfikézilabda-válogatott három góllal, 25-22-re nyert a szlovének ellen a világbajnoki selejtező első, vasárnapi mérkőzésén Veszprémben. Az utolsó tizenegy percben csak egyszer volt eredményes Mocsai Lajos együttese. Harsányi Gergely és Dragan Gajic egyformán kilenc gólt szerzett. A visszavágót egy hét múlva rendezik Velenjében. A párharc győztese vehet részt a 2015-ös katari vb-n, ahonnan olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők. Az a csapat, amely lemarad a jövő évi vb-ről, sokkal nehezebb körülmények között kerülhet ki a 2016-os riói ötkarikás játékokra. A mérkőzést közvetítő RTL Klub nem várta meg az utolsó percet: 50 másodperccel hamarabb abbahagyta a közvetítést és elkezdte sugározni a hatos lottó sorsolását. Gól már nem esett, így nem maradtak le róla – szerencsére – a nézők, akik aztán a tévétársaság Facebook-oldalán, válogatott „jó kívánságokat” fogalmaztak meg.


hun-slo02 Küzdött, hajtott, de gólt ezúttal nem szerzett Szöllősi Szabolcs

Mocsai Lajos és Boris Denic is kiemelte, hogy nem volt elégedett a játékkal, ez szerintük részben annak tudható be, hogy a szezon végén nagyon nehéz magas színvonalon teljesíteni. Ráadásul mindkét oldalon vannak sérültek is. Közülünk Gulyás, Zubai, Harsányi és Ilyés szenvedett sérülést, míg Nagy Lászlóra – ahogy Mocsai kiemelte – külön pihenő vár, mert az elmúlt időszakban rengeteget játszott a klubjában. Mocsai hozzátette: a héten csupán négy napot tudott együtt edzeni a válogatott. „A mai meccs után 50–50 százalék az esély a továbbjutásra. Kiélezett összecsapásra számítok Velenjében. A támadójátékunkban és a visszarendeződésben javulnunk kell, ezeket kiemelten fogjuk kezelni a jövő héten” – mondta a szövetségi kapitány. Boris Denic, a vb-negyedik szlovénok mestere utalt rá, hogy sok volt a hiba a játékukban, ezek számát minimalizálni kell a visszavágón. Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa szerint azt kapták, amit vártak: „Jó szlovén csapat lépett pályára Veszprémben, amely soha nem adja fel a küzdelmet. Nézőpont kérdése a háromgólos előny. Ha ezt a védekezést tudjuk nyújtani, és 25 gól alatt kapunk Szlovéniában, akkor van esélyünk.” A magyar válogatott hétfői pihenőnap után kedden folytatja a munkát. Magyarország–Szlovénia 25-22 (16-15) Férfi kézilabda-világbajnoki selejtező, Veszprém. Vezette: Stolarovs, Licis (lettek). Magyarország: Mikler – Iváncsik G. 3, Ilyés 3, Lékai 1, Zubai 3, Nagy L. 1, Harsányi 9(4). Csere: Tatai (kapus), Ancsin, Császár 2, Putics 2, Vadkerti 1, Szöllősi. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos. Szlovénia: Skof – Zvizej 3, Spiler, Bombac 1, Bundalo, Dolenec, Kavticnik. Csere: Prost (kapus), Gajic 9(3), Natek 4, Skube 2, Bezjak 3. Szövetségi kapitány: Boris Denic. Kiállítás: 10, illetve 10 perc. Hétméteres: 4/4, illetve 3/3.