Három újabb városban lesz felsőoktatás

Fotó: Flickr / Johns Hopkins Egyetem

-

Jövő szeptembertől Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen is lesznek felsőoktatási képzések, később újabb városok is felkerülhetnek a felsőoktatás térképére – írja a Magyar Idők. Az EMMI reagált.


Hatvanban nemzetközi gazdálkodás alapképzést indít a Budapesti Gazdasági Főiskola, valamint ápolás és betegellátás alapszakot a Semmelweis Egyetem. Kisvárdán a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem is indít képzéseket, az előbbi agrármérnöki és turizmus-vendéglátás, míg az utóbbi programozó informatikus szakot hirdet meg jövőre.

Sümegen a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola gazdálkodási menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás alapszakot, illetve egészségügyi szakápolói képzést indít – tudta meg a lap a felsőoktatási államtitkárságtól.

A 2017-es évben újabb kfkk-k megnyitását tervezik Ózdon, Békéscsabán, Sátoraljaújhelyen és Salgótarjánban.


Megszólalt az EMMI

Később az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága azt közölte, hogy még vizsgálják a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola kérelmét a gazdálkodási menedzsment, a kereskedelem és marketing, a turizmus és vendéglátás alapszakok, illetve az egészségügyi szakápolói képzés sümegi elindítására .