Három településen rendeznek ma időközi választást

Forrás: VS.hu

-

Kishartyánban polgármestert és képviselő-testületet, Végegyházán polgármestert, Sarkadon egyéni választókerületi képviselőt választanak.


A Nógrád megyei Kishartyánban azért kell új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert a testület januárban feloszlatta magát. A vasárnapi polgármester-választáson két független indul, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.
A Békés megyei Végegyházán tavaly decemberben elhunyt a polgármester. A posztért hatan indulnak: négyen függetlenként, egy jelölt a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.
A szintén Békés megyei Sarkadon az 5. számú egyéni választókerület korábbi képviselőjének a lemondása miatt kellett kiírni időközi választást. A tisztségre öt független jelölt pályázik, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.
Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.