Három sztárját is elveszíti a Bayern az idei évre

Fotó: FC Bayern / L. Preiss

-

Arjen Robben, Douglas Costa és David Alaba sérülés miatt idén már nem léphet pályára a Bayern München labdarúgócsapatában.


Josep Guardiola vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a brazil Costa comb-, a holland Robben vádli-, illetve az osztrák Alaba bokasérülése súlyosabbnak bizonyult a korábban feltételezettnél, ezért a téli szünet előtt már egyikük sem játszhat.

„Reményeim szerint az újév elején ismét velünk edzhetnek. Az a lényeg, hogy mindannyian százszázalékos állapotban legyenek a téli szünet után” – mondta Guardiola.


Mario Götze (balról a második) kivételével a többiek megkezdhetik a felkészülést a 2016-os évre


Douglas Costa kiválóan helyettesítette a március óta hiányzó Franck Ribéryt. Az edző szerint a brazil játékos az év utolsó mérkőzésén, Hannoverben akár pályára is léphetne, de nem akarnak felesleges kockázatot vállalni. Ami a súlyos bokasérülés után lévő francia Ribéryt illeti, Guardiola biztos benne, hogy decemberben, valamelyik tétmeccsen ismét pályára léphet.

Juan Bernat, Thiago Alcantara és Mario Götze már régóta sérült, de előbbi kettő a jövő héten minden bizonnyal újra edzésbe állhat.
A Bayernnek három bajnoki találkozója, egy kupamérkőzése és egy Bajnokok Ligája-meccse lesz még az idei naptári évben. A bajnoki címvédő müncheniek nyolc ponttal vezetik a Bundesliga tabelláját, BL-csoportjukból pedig az utolsó forduló eredményeitől (a Dinamo Zagrebhez látogatnak) függetlenül már továbbjutottak.