Három rendőrt megsebesítettek a maszkot viselő tüntetők Londonban

-

Ezrek vettek részt csütörtökön Londonban az Anonymus anarchista hacker csoport által meghirdetett Million Mask nevű menetelésen. Egy rendőrautót felgyújtottak, a rendőrök lovait pedig lézerfénnyel és tűzijátékkal igyekeztek megzavarni.


A kapitalizmus ellen tüntető anarchisták közül pár százan a Buckingham Palotába is megpróbáltak bejutni, de a rendőröknek sikerült visszaszorítaniuk őket, írja a Daily Mail. Egy másik csoport pedig a csütörtökön Londonban bemutatott új Hunger Games (Éhezők viadala) film premierjének helyszínét vette célba.


A tüntetők füstbombákkal okoztak zavart, miközben fosztogattak és rongáltak London belvárosában. Három rendőrt kórházba kellett szállítani az összecsapások miatt. A rendőrök 44 embert tartóztattak le.A menetet a lőpor-összeesküvés néven ismert merényletkísérlet évfordulóján tartották. A több mint négyszáz éve kivégzett katolikus lázadó Guy Fawkes 1605. november 5-én megpróbálta felrobbantani a brit parlament épületét és az ott tanácskozó I. Jakab királyt, valamint a protestáns főnemesség tagjait.