Három nyelven irányítja társait a kapus

Fotó: IKIMAGES / IKIMAGES

-

Petr Cech az anyanyelve, a cseh mellett angolul, franciául, spanyolul és németül is jól beszél, ezek közül hármat használ is az Arsenal meccsein.


Petr Cech, az Arsenal cseh kapusa a csapattársai közül Nacho Monrealnak és Hector Bellerínnek spanyolul, Laurent Koscielnynek franciául, Per Mertesackernek pedig németül adja az utasításokat játék közben.

„Amikor a külföldiek nem értik, mit mondasz, akkor rájössz, könnyebb, ha az ő nyelvükön beszélsz, mintha abban reménykedsz, hogy meg fognak érteni” – magyarázta Cech.

A 33 éves kapus az Arsenal hétfői, Bournemouth elleni találkozóján (2-0) megdöntötte David James kapott gólok nélkül teljesített mérkőzésekre vonatkozó rekordját, már 170-nél tart a Premier League-ben. A több mint tíz évig a Chelsea-ben védő Cech nyáron igazolt az Arsenalhoz, jelenlegi csapata 19 forduló után vezeti az angol élvonal tabelláját, és 12 év elteltével lehet ismét bajnok.

„Nem volt könnyű döntés, de én mindig olyan csapatban akartam játszani, amely képes nyerni. Ha nem hinnék benne, hogy ez itt sikerülhet, akkor nem tudom, miért jöttem volna” – tette hozzá.

Az Arsenal szombaton a Newcastle Unitedet fogadja a Premier League-ben.