Három napra leáll az Erste

Fotó: MTI/MTVA / Manek Attila

-

Átveszik a Citibank lakossági ügyfeleit.


Az Erste Bank február 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap elektronikus rendszerein ütemezett rendszerfejlesztést végez, hétfőn pedig bankszünnapot tart. Ezt a Citibank lakossági ügyfeleinek zökkenőmentes átvételével indokolta a pénzintézet. A három napban a telefonos ügyfélszolgálatok, valamint az elektronikus banki szolgáltatások és alkalmazások működése szünetel, illetve valamennyi Erste-bankfiók és megyei vállalati iroda zárva tart.

A bankkártyahasználatot (fizetés, ATM-es készpénzfelvétel) és telefonos bankkártyaletiltást nem érinti a rendszerfejlesztés.

Az Erste Bank minden átvett citibankos ügyfél bankkártyáját már postára adta, és azt javasolta az ügyfeleknek, hogy az átadás napjaiban mindkét bankkártyájukat tartsák maguknál. A régi, citibankos kártyák mindaddig használhatóak, amíg a Citibank nem küld sms-t a kártya leállításáról.

Az új, Erste-bankkártya élesítéséről az Erste Bank küld sms-t az adatátadás után. A bank a kártya mielőbbi aktiválására kéri ügyfeleit: ezt az első, PIN-kódot igénylő vásárlással vagy ATM-nél történő egyenleglekérdezéssel lehet megtenni, változatlan PIN-kóddal.

Az új, erstés bankszámlaszámukat az ügyfelek az Erste NetBankban találják meg vagy a Citibank januárban kiküldött tájékoztató levelében. Az Erste NetBankhoz a kezdeti jelszót ugyancsak sms-ben küldik ki az ügyfeleknek. A netbankba először február 7-én, kedden reggel 8 óra után, vagyis a rendszerfejlesztés lezárása után lehet belépni.

Az Erste 2015 szeptemberében jelentette be, hogy megvásárolja a Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágait, a tranzakciót 2015 decemberében hagyta jóvá a Nemzeti Bank és a versenyhivatal.