Három napig tartottak fogva egy 6 éves kislányt a párizsi reptéren

-

A gyerek, aki Párizsban született, Kamerunból érkezett, egyedül. A repülőtéren hiába várta az édesanyja, három napra bezárták, mert nem ismerték fel az útlevélképről.


A kislány, akinek a nevét a védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra, múlt szombaton érkezett a Charles de Gaulle repülőtérre felnőtt kíséret nélkül, Kamerunból. A reptéren várta az édesanyja, de a gyereket feltartóztatta a reptéri rendőrség, mondván, hogy az útlevelében nem az ő képe van.


Három napig egy speciális, gyerekeknek kialakított helyiségben tartották, majd bíróság elé citálták, ahol azonosítania kellett a teremben ülő anyját, továbbá fényképekről annak a francia iskolának a tanárait és diákjait, ahová korábban járt. Miután megtette, a bíró tévedésnek minősítette a történteket, és elrendelte, hogy elengedjék.

Jogvédők szerint elfogadhatatlan, hogy egy kiskorúval így bánjanak, a rendőrség viszont még mindig vizsgálja, hogy az útlevél nem hamis-e. Az eset egyébként nem egyedülálló, a francia média pénteken számolt be arról, hogy korábban egy 3 éves, Elefántcsontpartról érkezett kislányt tartottak vissza a repülőtéren.