Három nap alatt háromszor kapták el a rendőrök

-

Egy ácsi férfi lopott, rongált és magánlaksértést is elkövetett. Most vádat emeltek ellene.


Lopás vétség, rongálás vétség, valamint magánlaksértés vétség és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást Komáromi Rendőrkapitányság B. Nándor ellen. A rendőrség honlapja szerint a 29 éves ácsi férfit még tavaly októberben vette őrizetbe a rendőrség, miután három nap alatt háromszor állították elő a rendőrök bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Mint kiderült, B. Nándor először egy ácsi telephelyre tört be, ahol egy ott parkoló tehergépkocsi tankjából leszívott 40 liter gázolajat. Az üzemanyagot kannákba töltve vitte volna el, de a biztonsági őr megzavarta őt, így azokat hátrahagyta, és elmenekült. Nem sokkal később elfogták a rendőrök. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy régóta figyelte a telephelyet, így tudta, mikor van mozgás a teherautók körül. Bevallotta azt is, hogy a gázolajat továbbadta volna annak, aki fizetett volna érte.

Kiderült az is, hogy a gyanúsított korábban kétszer költözött be lakatlan családi házakba a tulajdonos engedélye nélkül.

A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. április 23-án befejezte, és vádemelési javaslattal megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.