Három menekült fulladt a folyóba a macedón-görög határon

Fotó: MTI/AP / Boris Grdanoski

-

Három afganisztáni menekült fulladt meg a macedón-görög határon fekvő Gyevgyelijánál hétfő hajnalban. A hírről a macedón válságközpont tájékoztatott egy helyi hírportált.


A feltételezések szerint a két férfi és egy nő illegálisan próbált meg átjutni Görögországból Macedóniába a Vardar egyik mellékágán keresztül, ám az esőzések miatt megduzzadt folyó valószínűleg elsodorta őket. A folyóból 23 embert mentettek ki élve - írja az MTI a media.mk híroldal értesüléseire alapozva.

A múlt héten a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a menedékkérők előtt, és Macedónia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy ott akarnak menedéket kérni.

A görög oldalon, a határnál tizenkétezren reménykednek továbbra is abban, hogy újra megnyílik előttük a határ és továbbmehetnek Nyugat-Európa felé, Görögországban pedig összesen jelenleg 44 ezren vannak, miközben 31 ezer férőhely van a görögországi menekültszállásokon.