Három légiósunk edzőjét is kirúgták hétfőn

Fotó: AFP / MARCELLO PATERNOSTRO

-

Új edzőnek bizonyíthat Balogh Norbert a Palermónál, Megyeri Balázs a Getafénál, valamint Kalmár Zsolt az FSV Frankfurtnál.


Palermói kabaré

Egy hónap után menesztették Walter Novellinót (a fenti képen), a Palermo edzőjét, akinek mindössze négy bajnoki meccs jutott a klubnál. A csapat, amelynek tagja Balogh Norbert is, mindössze egy pontot szerzett, így 32 fordulót követően a kiesőzónában, a tabella 18. helyén áll.

A Palermo következő edzője Davide Ballardini lehet, aki egyszer már irányította a csapatot a mostani idényben. A szicíliaiak Giuseppe Iachini irányításával kezdték meg a szezont, majd novembertől Ballardini ült a kispadon. Őt január elején az argentin Guillermo Barros Schelotto váltotta, aki azonban egyetlen meccsen sem lehetett ott a pálya mellett, mert nem volt meg a szükséges engedélye. Ezért februárban ideiglenesen Giovanni Bosit és Giovanni Tedescót bízták meg a csapat irányításával, majd ismét Iachini ülhetett le a kispadra, őt váltotta március közepén Novellino.

A szicíliai klubnál az elmúlt 13 évben ez volt a 32. edzőváltás.


Új mesterrel a Real ellen

Menesztették Francisco Escribát is, Megyeri Balázs spanyol csapatánál, a Getafénál. A madridi együttes vasárnap 2-0-ra kikapott a Villarreal otthonában, ezzel már 12 bajnoki találkozó óta nyeretlen, és a tabella utolsó előtti (19.) helyére csúszott vissza.

A tavaly nyáron kinevezett Escribá a tizedik edző a spanyol élvonalban, akinek a mostani szezon közben kellett távoznia. A klub egyelőre nem közölte, hogy a hátralévő hat fordulóban ki irányítja majd a csapatot, amely a következő körben, szombaton a Real Madriddal találkozik.

A Getafe menesztett trénere cserekapusként számolt Megyerivel.


Elegük lett Oralból

Váltottak a német másodosztályú FSV Frankfurtnál is, Tomas Oral helyett Falko Götz irányítja Kalmár Zsolt csapatát. A bennmaradásért küzdő frankfurtiak öt fordulóval az idény vége előtt a tabella 14. helyén állnak, és miután szombaton 4-1-re kikaptak a VfL Bochum otthonában; nyeretlenségi sorozatuk már hét meccs óta tart.

A Tomas Oral helyére szerződtetett 54 éves Falko Götz korábban a Hertha BSC és az 1860 München csapatát is irányította, illetve a vietnami válogatott szövetségi kapitánya volt. Legutóbb a negyedik vonalban szereplő 1. FC Saarbrücken trénereként tevékenykedett.

A magyar válogatott támadójátékosát, Kalmár Zsoltot a téli szünetben adta kölcsön az ugyancsak másodosztályú RB Leipzig az FSV Frankfurtnak, ahol eddig rendszerint kezdőként kapott lehetőséget.