Három heti hajsza után kaptak el egy szökött amerikai fegyencet

Fotó: Getty Images / Handout

-

David Sweat még a hónap elején szökött meg egy szigorúan őrzött börtönből.


Az amerikai rendőrség elfogta azt a másik szökött fegyencet, aki társával június elején elektromos vágószerszámok segítségével meglépett egy szigorúan őrzött börtönből, az egyesült államokbeli New York államban. A 35 éves férfit három heti hajsza után sikerült élve kézre keríteni - számolt be az amerikai sajtó.

David Sweatre a kanadai határ közelében bukkantak rá a rendőrök, lövöldözés kezdődött, amiben megsebesült és őrizetbe vették.

Sweat és társa, Richard Matt június 6-án szökött meg a dannemorai börtönből. Hiányukat a reggeli ellenőrzéskor vették észre. A két rab lyukat fúrt cellájuk hátsó falán, kimászott rajta, és alagutakon keresztül kijutott a szabadba.Sweatet rendőrgyilkosság miatt életfogytiglanra ítélték. Mattet pedig 25 éves börtönt kapott azért, amiért 1997-ben elrabolta, megkínozta és egy fémfűrésszel feldarabolta 76 éves volt főnökét.

Mattet június 26-án a kanadai határ közelében lévő Malone városnál vették észre a határőrök egy erdős területen. Felszólították, hogy adja meg magát, de miután ennek nem tett eleget, lelőtték.