Három helyett öt új Harry Potter-részt kapunk

-

Ötrészes lesz az eredetileg trilógiának tervezett Legendás állatok és megfigyelésük című filmsorozat, J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője csütörtök este jelentette be a hírt.


A fiktív tankönyvre épülő sorozat első részét, amelyben mások mellett Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ezra Miller és Alison Sudol is szerepel, november 18-án mutatja be a mozikban a Warner Bros. filmstúdió.

Rowling rajongóit egy olyan élőben közvetített londoni rendezvényen lepte meg a hírrel, amelyre Los Angeles-i, római és más városokban lévő nézőket is bekapcsoltak.

A mozifilmsorozat a legendás bestiákért rajongó Göthe Salamandert követi nyomon. Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter mágikus világának kiterjesztése.

Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt, 1926-ban íródott, és New Yorkban játszódik.