Három gyermekét és egy katonát ölt meg egy öngyilkos női merénylő

-

A nő működésbe hozta a testére erősített robbanó szerkezetet, miután megállították az afgán hadsereg egyik ellenőrző pontján, Dzsalalábádban.


Egy névtelenül nyilatkozó afgán biztonsági illetékes elmondása szerint a csütörtök este történt merénylet során a közép-ázsiai ország titkosszolgálati ügynökségének (NDS) emberei megállítottak az ellenőrző pontnál egy gyanús kocsit, amelyben a nő, három gyermeke és négy férfi ült.

Az asszony és a gyerekek kiszálltak a járműből - közölte az illetékes, aki megjegyezte, hogy nem beszéltek az Afganisztánban használt dari, illetve pastu nyelven, hanem valószínűleg oroszul szólalhattak meg. A pokolgépet azután hozhatta működésbe, hogy kiszállt a kocsiból. Egyelőre nem világos, mi történt a járműben maradt négy férfival.

Az Iszlám Állam, amely eddig elsősorban iraki és szíriai területeket tartott ellenőrzése alatt, Afganisztánban is megjelent és terjeszkedik. Célja a tartományi határok, valamint az afganisztáni-pakisztáni államhatár felszámolása és a "kalifátus" új tartományának létrehozása.