Három gyerekét dobta ki a német menekültszállás ablakán a szíriai apa

-

Egyre nagyobb a feszültség a szállásokon. Az apát letartóztatták, a gyerekek túlélték, de ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.


Gyilkossági kísérlet miatt letartóztattak egy 35 éves szíriai menedékkérő férfit egy német menekültszálláson, miután kidobta három kisgyerekét egy első emeleti ablakból – írja a brit Daily Mail. A rendőrséget a szemtanúk hívták, akik látták kizuhanni a gyerekeket. Egy 5 éves fiút és egy 7 éves lányt súlyos fejsérüléssel, helikopterrel vittek kórházba. A harmadik, egyéves gyerek könnyű sérüléseket szenvedett, őt egy éjszaka megfigyelték a kórházban, majd az anyának adták vissza

Az eset a szilveszteri molesztálásokkal reflektorfénybe került Köln melletti Lohmarban történt hétfőn. Az épületben 30 menekült lakik. Letartóztatásakor a férfi nem tanúsított ellenállást. A rendőrség speciális egységet állított fel a nyomozásra. A menekültközpontokban között egyre több az erőszakos cselekmény a hely és a privát szféra hiánya miatt – írja német segélymunkásokra hivatkozva a brit lap.