Három gyártó is újdonsággal rukkolt elő az okostelefon-piacon

Forrás: Apple

-

Az Apple három új telefont is bemutat kedden, az esti órákban. A Xiaomi csúcsmodellje már hétfőn megjelent, a Samsung is reagált.


Kedden este mutatja be a legújabb készülékeit az Apple. Az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X árát is a kaliforniai bemutatón közli az óriáscég, amiről nemrég kiderült: elvesztette vezető szerepét az okostelefon-piacon. Az iPhone 8 lesz az eddigi legdrágább iPhone, az USA-ban előzetesen ezer dollár felettire becsülik a készülék árát.
A Xiaomi - feltehetően az iPhone X-re reagáltva - hétfőn mutatta be legújabb csúcskészülékét, a Mi Mix 2-t. Különlegessége, hogy a kijelzője keskenyebb, mint a legtöbb telefoné, és az előlap szinte teljes felületét beborítja.Valósággá válik a hajlítható kijelző

A Samsung elnöke, Koh Dong-Jin néhány órával az új iPhone-ok bejelentése előtt tartott sajtótájékoztatót Dél-Koreában. Bejelentette, hogy


a következő Galaxy Note hajlítható lesz, ha pedig sikerül elhárítani az akadályokat, 2018-ban tömeggyártásba kezdenek.

Arról, hogy mik ezek az akadályok, nem beszélt a cég elnöke.
A héten megjelenő Galaxy Note 8-ra több százezer előrendelést adtak le. Az Apple-höz hasonlóan a Samsungnak is a mostani lesz a legdrágább okostelefonja, az USA-ban 930 dollárért lehet hozzájutni péntektől.