Három faluban választottak polgármestert

-

Két településen is volt a Magyar Munkáspártnak jelöltje, sehol sem kaptak egyetlen szavazatot sem.


Nagy Gábor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Nyirádon - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t. Lovasi Erika elmondta, hogy a választáson hatan indultak, a legtöbb szavazatot, a voksok 63,9 százalékát Nagy Gábor kapta. A községben azért rendeztek időközi választást, mert Sarkadi Nagy András János független polgármester, aki 1998 óta irányította a települést, tavaly december 29-én elhunyt.

A Vas megyei Bejcgyertyánoson a független Lendvai Veronikát választották polgármesternek. A községben a 381 választásra jogosult közül 255-en mentek el szavazni, valamennyi leadott szavazat érvényes volt. A polgármesteri tisztségért öten indultak, Lendvai Veronika 129 szavazatot kapott, Péntek Veronikára (független) 111-en, Gaál Ferencnére (független) 13-an, Ambrózi Andreára (független) 2-en voksoltak, míg Benyovszky Gáborra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére senki nem szavazott. A 440 lakosú községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a falu előző polgármestere, Németh Imre elhunyt.

A Vas megyei Söpte polgármesterévé ismét Nagy Róbert Balázst választották. A községben amiatt kellett időközi önkormányzati - és polgármester-választást tartani, mert az előző testület tavaly decemberben saját feloszlatása mellett döntött - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Erdősi Lászlóné tájékoztatása szerint a függetlenként indult régi-új polgármesterre 217-en voksoltak, három - szintén független - vetélytársa közül Szabóné Koós Piroska 123, Virágh Kálmán 120, Danka Lajos 52 szavazatot kapott, míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Fléger István Tamás voks nélkül maradt. A vasárnapi voksoláson a 685 választásra jogosult közül 513-an járultak a szavazóurnához, egyetlen leadott szavazat volt érvénytelen. A négy önkormányzati képviselői helyre 14 független jelölt közül választottak képviselőket - közölte a helyi választási iroda vezetője.