Három évre ítéltek egy focihuligánt

-

A magyar–román meccsen volt balhé, a most elítélt férfi egy csoporttal együtt dobálta a rendőröket. Igaz, ő konkrétan csak két műanyag poharat hajított nem túl messzire, ám a bíróság szerint ez is fenyegető hatású volt. Az ítélet nem jogerős.


A tavaly szeptemberi Magyarország–Románia válogatott mérkőzésén csatlakozott a férfi egy 10-15 fős csoporthoz, melynek tagjai a helyszínt biztosító rendőröket üvegekkel és szemeteskukával dobálták. A vádlott biztatta a csoport tagjait, a rendőröket pedig provokálta és fenyegette. Ő csak két műanyag poharat dobott, illetve rúgott a rendőrök felé 5-10 méterről, amelyek el sem találták őket, ám a bíróság szerint a többi elkövető üvegdobálásához társuló, lendületes dobó, illetve rúgó mozdulat „fenyegető hatású volt”.

A vádlott ugyan a támadás alatt maszkot viselt, ám találtak róla egy olyan felvételt is, ahol látszik az arca. A ruhája alapján azonosították.

A bíróság a férfit társtettesként elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek, és 3 év börtönbüntetésre ítélte, plusz a korábbi egy év felfüggesztettjét is le kell ülnie. Négy évig nem mehet olyan meccsre sem, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség szervez.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.