Három embert lőtt agyon egy palesztin merénylő Ciszjordániában

-

Előbb az autójából lövöldözött, majd kiszállt és úgy folytatta.


Helyi médiaértesülések szerint a merénylő a Jordán folyó nyugati partján - palesztin területen -, Gus Ecjón településnél egy közlekedési dugóban veszteglő autók utasait vette célba fegyverével. A lövöldözésben a halálos áldozatok mellett négy ember könnyebben megsebesült, őket kórházba szállították.

A halálos áldozatok egyike egy 18 éves amerikai turista, a másik egy ötvenéves izraeli férfi, a harmadik pedig az egyik autó palesztin utasa. A jelentések szerint a palesztin merénylő előbb az autójából tüzelt, majd belehajtott az ott álló járművekbe. Végül kiszállt és tovább lövöldözött, de a helyszínre érkező biztonságiak ekkor agyonlőtték.

Csütörtökön ez már a második merénylet volt: Tel-Aviv déli részén egy iroda- és üzletközpontban egy palesztin késével ölt meg két izraelit.

A szeptember közepe óta tartó erőszakhullámban már tizenhét izraeli és nyolcvankét palesztin vesztette életét, a palesztinok közül ötvenkettőt merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonsági erők.