Három előállítás, házkutatások Quaestor-ügyben

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A police.hu adott ki szűkszavú közleményt. Azóta több lap is úgy értesült, hogy az előállítottak közt van a cégcsoport tulajdonos-vezetője, Tarsoly Csaba is.


A Quaestor-üggyel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2015. március 26-án a késő délutáni órákban három személyt állítottak elő. Jelenleg több helyszínen tartanak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték, írta rövidhírében a rendőrség weboldala csütörtökön késő délután. Tarsoly Csaba lakhelyének környékén a VS.hu ma körülnézett, ott akkor rendőrségi intézkedés még nem volt.

A hvg.hu értesülése szerint az előállítottak közt van Tarsoly Csaba is. A 444.hu-nak Tarsoly jogi képviselője nem cáfolta az előállításokat, de nem beszélt arról, hogy ügyfele is az előállítottak közt van-e. Az atv.hu azóta azt írta, Papp Gábor megerősítette, hogy Tarsolyt is előállították, de mást nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Arról, hogy eddig mi történt, illetve mi nem történt a március 9-én kirobbant ügyben, ebben a cikkben írtunk. Akkor a rendőrség a VS.hu megkeresésére azt közölte, hogy továbbra is budapesti rendőrök nyomoznak a Quaestor-ügyben, a sajtóértesülésekkel ellentétben nem vették át az ügyet vidékiek. Ma Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a brókerbotrányokról tartott tájékoztatón válaszolt a Quaestort érintő kérdésekre is. A cég vezetőjét Tarsoly úrként említette, de hozzátette, a történtek miatt az úr szót csak zárójelben értette.

Két nappal ezelőtt a hir24.hu kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Tarsoly Csaba 48 órán belül előzetes letartóztatásba kerülhet.
A Buda-Cash ügyben letartóztatott három személy előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról határozott ma a Fővárosi Törvényszék.