Harmincnál több helyszínre riasztották a fővárosi tűzoltókat

Fotó: AFP / PATRICK HAMILTON

-

Budapestre, Pest és Fejér megye több járására is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.


A hajnali 3 óra óta tartó szélvihar miatt több mint harminc helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken reggel.

Tíz helyen dolgoztak, dolgoznak a tűzoltók, többnyire fakidőléseknél.

A XV. kerületben egy 10 méternél magasabb fa a Szántóföld utca mindkét sávját elzárta. Hűvösvölgyben, a Dámvad utcában egy ház oldalának dőlt egy fa. A X. kerületben, a Bolgár utcában három autót rongáltak meg a nagyobb leszakadó faágak.

A tűzoltók munkáját a rózsadombi, csömöri és solymári önkéntes tűzoltók is segítik.

Budapestre, valamint Pest és Fejér megye több járására is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos erejű szél miatt, Pest megyében több tucat helyszínre kellett a tűzoltóknak kivonulniuk.

A fővároson kívül Pest megyében a budakeszi, érdi, gyáli, pilisvörösvári, szigetszentmiklósi és vecsési, Fejér megyében pedig a bicskei és martonvásári járás területére adtak ki másodfokú, narancssárga riasztást. Ezeken a területeken 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések várhatóak.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hajnal óta folyamatosan érkeznek a jelzések a műveletirányításhoz, eddig több tucat eseménynél kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, főleg kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak gondot, amelyek több esetben magukkal rántották a villanyvezetékeket, illetve fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

Személyi sérülésről eddig nem érkezett jelzés, a tűzoltók folyamatosan vonulnak a helyszínekre.

(Képünk illusztráció, korábban készült.)