Harmincezer menekült érkezett Bajorországba

Fotó: VS.hu / Kummer János

-


Csaknem 30 ezer Magyarországról elindult menedékkérő érkezett szombattól szerda délutánig Bajorországba - írja az MTI. A hét végén nagyjából 20 ezer menedékkérő érkezett vonattal a tartományi fővárosba, Münchenbe, hétfőn pedig további 4400, kedden 3350, és szerdán délutánig 1700.

Münchenben további menedékkérők megérkezésére számítanak, de a zsúfoltság enyhült a hét eleje óta, így több ideiglenes szálláshelyet fel lehetett számolni. A menedékkérőket a tartományok közötti tehermegosztást szabályozó rendszer alapján osztják el a 16 tartomány között.

Máshol viszont gyorsan fogynak a férőhelyek. Baden-Württemberg tartományban például csak szombat óta majdnem 4 ezer új menedékkérő érkezett, és szerdán délután a tartományi miniszterelnöki hivatal vezetője bejelentette, hogy nem tudnak több embert elhelyezni.

Hasonló a helyzet Észak-Rajna-Vesztfáliában is. "Elértük azt a pontot, amelynél ki kell mondani, hogy nemsokára nem megy tovább" - mondta a tartományi városi és községi önkormányzatok szövetségének ügyvezetője a FAZ beszámolója szerint.