Harminc év után találták meg az eltűnt gyerekeket

-

Az anyjuk vitte el őket a családi házból, és többé nem jelentkezett az apánál.


Két 1985-ben eltűnt amerikai gyermeket találtak meg Houstonban. Anyjukat vádolják azzal, hogy elvitte őket - közölte a Rhode Island-i rendőrség. A gyermekeket az apa kerestette. A rendőrség két nappal karácsony előtt kapott egy tippet, annak alapján jutottak el Kimberly és Kelly Yateshez és 69 éves anyjukhoz, Elaine-hez.

Az anya Houstonban él Leina Waldberg néven. Hétfőn tartóztatták le, és várhatóan szerdán emelnek vádat ellene a gyermekek megszöktetése miatt. Kelly 10 hónapos volt, amikor eltűnt, a nővére pedig 3 éves. A most 32 éves Kelly és a 35 éves Kimberly már nem élnek az anyjukkal, de ők is Houston környékén maradtak.

A rendőrség értesítette a lányok apját arról, hogy megtalálták őket.

„Mindig próbáltam megtalálni gyermekeimet.


Most rajtuk múlik, hogy felveszik-e a kapcsolatot velem

– mondta Russel Yates.

A férfi 1988-ban egy interjúban azt mondta, felesége rájött arra, hogy megcsalta, és azzal fenyegetőzött, hogy elköltözik az éjszaka közepén a gyerekekkel. Amikor 1985. augusztus 27-én éjjel az apa hazatért a munkából, üresen találta a házat.

A rendőrség Coloradóból és Floridából is kapott bejelentéseket, és a nyomozók évente áttekintették az ügyet az apával. Egészen a karácsony előtti névtelen bejelentésig nem tudták azonban megoldani, holott bírósági adatbázisokat, a Facebookot és más forrásokat is használtak az anya és a lányok azonosítására.

Az még nem derült ki, hol volt a család 1985 óta, és az sem, hogy mikor telepedtek le Houstonban.