Harc a vb-ért: nem borult a papírforma a kajak ketteseknél

-

Kammerer Zoltán és Szalai Tamás képviselheti a magyar színeket az augusztusi milánói kajak-kenu világbajnokság K-2 1000 méteren, miután a keddi szétlövésben legyőzték a Noé Zsombor, Vass Péter duót.


A mostani győztes kettős tíz nappal ezelőtt Szolnokon megnyerte az első válogatót, szombaton azonban alulmaradt fiatalabb riválisaival szemben a duisburgi világkupaverseny döntőjében, ezért volt szükség a harmadik versenyre, amelyet újra Szolnokon rendeztek.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tájékoztatása szerint a keddi szétlövésen is izgalmasan alakult az első 700 méter, a két páros fej-fej mellett haladt, Kammererék azonban most jobban bírták a hajrát, és az első két válogató kis különbségéhez mérten viszonylag nagy fölénnyel, közel három másodperccel nyerték meg a mindent eldöntő külön versenyt.

„Szombaton nem tudtunk újítani 800-nál, most igen – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán a célba érkezés után. – Ami biztos, hogy így mi ketten már a vb-csapat tagjai vagyunk.”

Storcz Botond felnőtt vezetőedző elmondta, nagyon nehéz tíz napon vannak túl a versenyzők.

„Óriási küzdelem zajlott a két páros között, a mai szétlövés előtt jósolni sem mertem volna a végeredményt illetően. Másfél hét van hátra a szegedi válogatóig, a férfikajak szakágban ez az időszak a négyesek összeállításáról fog szólni” – mondta Storcz.