Hangáék a Real Madrid után a Valenciát is legyőzték

-

Hanga Ádám dobta a forduló egyik legszebb kosarát, csapata, a Laboral Kutxa Vitoria pedig 13 ezer szurkoló előtt elvette a Valencia szezonbeli bajnoki veretlenségét.


Először kapott ki a spanyol kosárbajnokság mostani idényében a Valencia, méghozzá Hanga Ádám csapatától, a Laboral Kutxa Vitoriától. A baszk együttes a 19. fordulóban 79-73-ra nyert hazai pályán, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 26 perc alatt 7 pontot gyűjtött.

Ráadásul Hanga a liga honlapján a hétvége leglátványosabb megmozdulásait összegző top hétben is helyet kapott: egy félpályás felívelést követő zsákolása a második legszebb mozzanat lett.

„A Valencia vasárnap kora délutánig veretlen volt a 2015/2016-os bajnoki idényben. Este már nem tudták elmondani ezt magukról. Tizenháromezer szurkoló hajtott bele minket a győzelembe, szuper hangulat volt!" – nyilatkozta a 26 éves magyar kosaras, büszkén hozzátéve: az elmúlt tíz napban megverték a bajnokság három legjobb csapatát.

„Két hét sincs már a Király Kupáig, úgyhogy továbbra is sűrű a program” – tette hozzá Hanga, akinek együttese 15/4-es győzelmi mérleggel a liga negyedik helyén áll, de remekel az Euroligában is, ahol három napja a Real Madridot győzték le idegenben.