Hangáék a Final Fourban, a címvédő Real Madridot elsöpörte a Fener

Fotó: AFP / LOUISA GOULIAMAKI

-

Egy híján teljes a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjének mezőnye. A Labora Kutxa 3-0-val masírozott be Berlinbe.


A kezdő ötöséből a sérült Hanga Ádámot és Fabian Causeurt is nélkülöző Laboral Kutxa a három nyert meccsig tartó negyeddöntő harmadik találkozóján, Athénban győzte le 84-75-re a Panathinaikoszt, és 3-0-s összesítéssel bejutott a májusi berlini négyes döntőbe. A baszkok nyolc év után először lesznek ott a fináléban, míg a görög csapat, négy egymást követő szezon után, első ízben mehet szabadságra a Final Four idején.


Pana vs. Laboral 75-84


A Laboral sikerének kulcsa két, remek teljesítményt nyújtó játékosa kezében volt. A 20 pontig jutó Mike James, valamint a 24 pontjából 14-et az utolsó negyedben összelapátoló Darius Adams nyitotta ki a német fővárosba vezető út kapuját. A Laboral nagyon megnyomta az utolsó tíz percet: úgy nyerték meg 28-20-ra, hogy a játékrészben nyolcból hét hárompontost vágtak be a görögök gyűrűjébe.

A Laboralon kívül kedden a címvédő Real Madridot ugyancsak 3-0-val búcsúztató (és a végső döfést szintén idegenben bevivő) török Fenerbahce csatlakozott a Filan Fourba már hétfőn bejutó CSZKA Moszkvához. Az oroszok ugyancsak 3-0-lal intézték el a Crvena zvezdát.

Egyetlen párharc nem dőlt még el: a Barcelona három mérkőzés után 2-1-re vezet az orosz Kuban Krasznodar ellen.