Hanga szorgalma sem volt elég

Fotó: AFP / CURTO DE LA TORRE

-

Hanga Ádám remek teljesítménye ellenére a már negyeddöntős Laboral Kutxa Vitoria kikapott a német Bamberg vendégeként a férfi kosárlabda Euroliga top 16-jának 14., utolsó fordulójában.


A baszk együttes 89-69-re maradt alul, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 35 perc alatt - az egész mezőnyben a legtöbbet játszva - 11 pontot és 4 lepattanót gyűjtött, az egyéni statisztikákat összegző VAL-értéke 17 lett, ezzel csapata harmadik leghasznosabb játékosának bizonyult.

A Vitoria az F jelű nyolcas második helyén végzett 9/5-ös mutatóval, és szerdától a görög Panathinaikosszal csap össze - pályaelőnnyel - az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőben.

„Nem sokan gondolták volna, hogy a top 16-ból másodikként tovább tudunk menni, főleg nem a halálcsoportból. Karrierem során először fogok szerepelni Euroliga-negyeddöntőben. Jövő szerdán és pénteken játszunk otthon, aztán utazunk majd Athénba” – nyilatkozta a 26 éves magyar kosaras, hozzátéve: a 2000-es évek közepén a Laboral (akkori nevén TAU) többször is ott volt a négyes döntőben Dávid Kornéllal, azóta magyar játékos nem jutott el idáig.

„Vitoriában közel telt ház, azaz 16 ezer szurkoló fog biztatni minket, és Athénban is óriási hangulat lesz” – mondta a negyeddöntőről Hanga.