Hanga idén még nem volt ennyire jó

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Hanga Ádám idénycsúcsot jelentő 23, Lóránt Péter pedig 10 pontot dobott hétvégén az olasz kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában.


Az Avellinót erősítő – és februárban az All Star-gálán is szerepelt – Hanga 29 perc alatt két gólpasszt is gyűjtött a Bolognával szemben, hazai pályán 96-79-re megnyert találkozón.


Huszonöt gólpasszt osztottunk ki, ezzel a győzelemmel életben tartottunk az esélyeinket a rájátszásra. Az idénycsúcsot jelentő 23 pontnak örülök, de a győzelemnek még jobban

– nyilatkozta az MTI-nek Hanga, hozzátéve: csapata a héten edzőváltáson esett át, az új trénernek az a feladata, hogy „felrázzon és bevezessen minket a playoffba”. A szintén válogatott Lóránt – aki januárban írt alá a Pesaróhoz – 27 perc alatt öt lepattanót is összeszedett a Velencében elszenvedett 82-74-es vereség alkalmával.


Jól kezdtünk, de a második félidőben nem adott esélyt a harmadik helyen álló Venezia. A mögöttünk lévő Caserta is kikapott, így továbbra is három győzelemre vagyunk a kiesést jelentő utolsó helytől

– mondta a 29 éves kosaras. Hangáék a 12., Lóránték pedig a 15. helyen állnak a 16 csapatos élvonalban.