Hanga Ádám az Euroliga-forduló álomcsapatában

Fotó: AFP / GARI GARAIALDE

-

A Labora Kutxa magyar játékosa a Barcelona ellen mutatott produkciójával került be a forduló kezdő ötösébe.


A magyar légiós remeklésével a Laboral Kutxa Vitoria hazai pályán 75-71-re legyőzte a szintén spanyol Barcelonát szerdán a top 16-os szakasz 12. fordulójában. Hanga 37 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót gyűjtött, az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 20 lett, ezzel csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult.


Eurohoops.net has chosen the Usual Suspects for this week!!CHECK IT OUT!

Posted by Euroleague Basketball on Monday, March 28, 2016

Az Euroliga honlapja méltatásában kiemeli, hogy a magyar játékos – aki „helyi legenda Vitoriában” – mindenütt ott volt a pályán, a játék minden eleméből kivette a részét, ráadásul a hajrában a büntetővonalról sem hibázott.

A Vitoria az F jelű nyolcas második helyén áll 8/4-es mutatóval. A top 16-os szakaszból még két forduló van hátra, mindkét csoportból az első négy kerül az április 12-én rajtoló negyeddöntőbe. A baszk csapat legközelebb pénteken lép pályára az Eruoligában, méghozzá egy újabb spanyol rangadón, a csoportban ötödik helyen álló Real Madrid látogat Vitoriába.

A hétvégi spanyol bajnoki fordulóban a baszkok 93-90-re kikaptak a Gran Canaria otthonában, Hanga kezdőként 4 pontot és 7 lepattanót gyűjtött.