Hanga Ádám a forduló legjobbja a spanyol bajnokságban

Fotó: ANADOLU AGENCY / MAURIZIO GAMBARINI

-

A Baskonia Vitoria Gasteiz csapatát erősítő Hanga Ádám lett a 21. forduló legjobbja a spanyol kosárlabda-bajnokságban.


A baszk gárda vasárnap 8145 néző előtt 87-86-ra legyőzte az utolsó előtti Obradoriót, a magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 34 perc alatt 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt gyűjtött, ezzel együttese legjobbjának bizonyult. Az egyéni statisztikákat összesítő VAL-értéke 34 lett, amely a legtöbb az egész fordulóban, s a liga Twitter-oldala őt hirdette ki a 21. játéknap legjobbjának.


Az Obradorióban a magyar Rosco Allen 22 perc alatt 7 pontig és 4 lepattanóig jutott. Csütörtökön az Euroliga 22. fordulójában a Vitoria 85-84-re kikapott az izraeli Makkabi Tel Aviv vendégeként, akkor Hanga 32 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót ért el.

„A Király-kupa előtt játszottunk egy kiélezett meccset az Obradorióval, ahol támadásban ezúttal nekem jött össze a legjobban. Az Euroligában viszont a végjátékban elment a mérkőzés” – értékelt az MTI-nek a 27 éves légiós. „Visszatérve a kupára, nagyon várja az egész csapat, mivel 2013 után újra mi adunk otthont Európa legrangosabb kupahétvégéjének. Nem lesznek esélyesek, a legjobb nyolc csapat jön a bajnokságból, és több gárda is remek formában van, mint például a Málaga. A Tenerifével kezdünk, amely a tabella második helyén áll a Real Madrid mögött. Telt ház előtt lépünk majd pályára, ami több mint 16 ezer szurkolót jelent – tette hozzá.
A baszk csapat 14 győzelemmel és hat vereséggel a bajnoki tabella ötödik helyén áll.