Hamis brit útlevéllel érkezett pakisztánit fogtak el Rómában

Fotó: AFP / FILIPPO MONTEFORTE

-

Rómában az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy pakisztáni férfit, aki egy másik személy nevére kiállított brit útlevéllel érkezett az országba. Terrorizmussal gyanúsítják, másik három társát szabadon engedték.


A 34 éves, büntetett előéletű férfit Róma belvárosában tartóztatták fel a rendőrök egy utcai ellenőrzés során. A Nagy-Britanniában született pakisztáni férfi egy más személy nevére szóló brit útlevéllel igazolta magát, adta hírül a római rendőrség közleménye nyomán az MTI.

A római rendőrség közlése szerint a férfi a kihallgatásán nem tudott elfogadható választ adni arra, hogy miért egy másik személy útlevelével érkezett Olaszországba. A nála levő több ezer eurót azzal magyarázta, hogy Belgiumban élő családjának akart ruhát venni a pénzből Rómában. A férfi az olasz hatóságok szerint terrorizmussal gyanúsítható, ezért a római Regina Coeli börtönbe kísérték.

A férfi három társát is őrizetbe vették: ketten szintén pakisztániak és Észak-Európában élnek, az harmadik iraki kurd. Őket az Interpollal folytatott nemzetközi ellenőrzés után szabadon engedték.