Hamilton kiszolgáltatottnak érzi magát

Fotó: MTI/AP / Pavel Golovkin

-

Kiborult a Mercedes újabb műszaki hibájától, és alaposabb vizsgálatokat követel a Forma–1-es világbajnok.


„Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, mi folyik itt, és minden részletet szeretnék megismerni, amennyire csak lehetséges” – forrongott Lewis Hamilton a szocsi Orosz Nagydíj időmérője után. A brit vb-címvédő Mercedese megállt az egyik kivezető körben, ugyanúgy, ahogy két hete a Kínai Nagydíjon is.


„Nyolcszáz kilométert mentünk a teszteken hiba nélkül, erre most kétszer egymás után megtörténik ugyanaz – folytatta Hamilton, aki a Q3-ban már el sem tudott indulni, így csak a tizedik helyről rajtolhat majd. – Azt mondták, megértettük, mi történt a futamon, de nyilvánvalóan nem tanultunk belőle, úgyhogy még alaposabb munkát kell végeznünk.”

Hamilton már csak három motort használhat el az év végéig büntetlenül, ami „azt jelenti, hogy valamikor az idény közben még kapok majd egy büntetést. Most beteszünk egy motort, de ki tudná garantálni, hogy nem történik meg ugyanez újra?”

A háromszoros világbajnok máris 36 pontos hátrányban van a vébén csapattársával, Nico Rosberggel szemben, és minden bizonnyal ez csak nőni fog Oroszországban.

Amikor megkérdezték, dühös vagy csalódott-e a helyzet miatt, eleinte csak kereste a szavakat, de aztán rátalált a pontos megfogalmazásra: „Tehetetlen vagyok jelenleg.”